Fujifilm X-A3 Zwart/Zilver / XC16-50mm II Kit EE

Fujifilm X-A3 Zwart/Zilver / XC16-50mm II Kit EE


De FUJIFILM X-A3 is een ultralichte compacte systeemcamera met kantelbaar scherm dat zo ontworpen is dat deze uitermate geschikt is voor het maken van ‘selfies’. Een optie die naar verwachting veel jongeren zal aanspreken.

Het kantelbare LCD touchscreen en daarmee dus met een aanraak gevoelig scherm is in staat om tot 180 graden te kantelen. Hierdoor kan de fotograaf zichzelf volledig zien en houdt deze tevens volledig vrij zicht op het LCD scherm zonder dat de camera hem daarbij in de weg zit.

Het kantelen van het scherm activeert de oogdetectie-autofocus waardoor het maken van selfies nu nog eenvoudiger wordt. Bovendien is de camera voorzien van een functie om huidtinten op te lichten door middel van de zogenoemde ‘Portret Optimalisatie’.

De FUJIFILM X-A3 beschikt verder over een 24.2 Megapixel APS-C Sensor met een standaard ISO bereik van 200 tot 6400 (of 25600 ISO verhoogde gevoeligheid). De camera kan conform de CIPA standaard zo’n 410 opnames maken op één enkele acculading.

De FUJIFILM X-A3 komt los beschikbaar of in combinatie met het XC16-50mm F3.5-5.6 OIS II objectief. In combinatie met dit objectief is de camera in staat om scherp te stellen op onderwerpen die zich op zo’n 7 centimeter afstand bevinden van het objectief. Daarmee is deze camera ook uitermate geschikt voor het maken van macro-opnamen.

Een nieuw ontwikkelde beeldsensor die recht doet aan 80 jaar ervaring op het gebied van kleur reproductie en portretopnames.


De FUJIFILM X-A3 bevat een nieuw ontwikkelde 24.2 Megapixel APS-C sensor met een eveneens nieuwe beeldprocessor. Hierdoor is de camera in staat foto’s te maken van een uitstekende beeldkwaliteit die van een FUJIFILM camera mag worden verwacht.

In combinatie met het bijgeleverde FUJINON objectief worden zelfs de kleinste details en de meest subtiele kleurnuances, keer op keer feilloos vastgelegd.

Met name op het gebied van het reproduceren van huidtinten onderscheid deze camera zich van de rest. Hierdoor is de X-A3 de beste keus voor het maken van foto’s waarin de mens centraal staat. Om die reden zijn nu ook de filmsimulaties PRO Neg.Hi en PRO Neg.Std toegevoegd waardoor het totaal aantal filmsimulaties op de FUJIFILM X-A3 uitkomt op 11.

Een LCD scherm dat 180 graden kan kantelen voor 100% zichtbaarheid uitstekend voor het maken van zelfportretten.

Zelfs wanneer het LCD scherm 180 graden wordt gekanteld zit de camera niet in de weg, waardoor je 100% zicht houdt op het LCD scherm. Dit werkt ideaal voor het maken van selfies en zelfportretten. De greep is zo ontworpen dat deze altijd prettig aanvoelt.

Bij het maken van een ‘selfie’ kan de wijsvinger gebruikt worden voor het scherpstellen en het afdrukken door de verticaal gepositioneerde commandoschijf in te drukken. Hierdoor wordt de kans dat de camera beweegt tijdens het maken van de foto aanzienlijk vermindert. 

Door het LCD scherm omhoog te draaien en daarmee 180 graden te kantelen wordt ‘oogdetectie autofocus’ automatisch geactiveerd. Deze functionaliteit optimaliseert het scherp stellen op de ogen.

De optie ‘Portret Optimalisatie’ biedt de mogelijkheid om huidtinten in stappen van 3 lichter te maken. Hierdoor word de kwaliteit van selfies naar een hoger niveau gebracht.

Retro styling, fijnere structuur en touchscreen LCD scherm.

De FUJIFILM X-A3 is een moderne camera met retro look die een frisse en modieuze indruk maakt die een jongere generatie aanspreekt. De bovenkant van de camera bestaat uit een aluminium topplaat met eveneens knoppen die vervaardigd zijn uit aluminium. Het nieuw ontwikkelde kunstleer heeft een verbeterde structuur waardoor de camera verfijnder aanvoelt. De FUJIFILM X-A3 wordt leverbaar in zilver, bruin en roze.

Het LCD scherm achterop de camera is aanraak gevoelig. Bij het aanraken van het scherm met de vingers kan worden gekozen voor ’Touch Autofocus’, Touch Shoot’ en ‘Touch Zoom’.

De Touch Zoom optie kan bijvoorbeeld gebruikt worden in combinatie met een objectief met vast brandpuntsafstand, waarbij je de duim- wijsvinger combinatie gebruikt om in- of uit te zoomen, als ware het een zoomobjectief.


Klik hier voor technische specificaties.

  • € 565,00 Inclusief 21% btw

  • Product is op voorraad
  • Binnen 1-3 dagen verstuurd
  • Verzendkosten € 6,95
  • 100% kwaliteit

Ook verkrijgbaar in