Panasonic DMC-GX80KEG K + 12-32 Zwart

De Panasonic Lumix DMCGX80 is een spiegelloze systeemcamera met verwisselbare lenzen en combineert een klassiek design met de nieuwste 4Kcapaciteit. Vanwege zijn formaat (hij is netje zo compact als eerdere GXmodellen) en zijn ergonomische grip is hij de perfecte partner voor elk stadsavontuur, vakantie of het maken van opnames onderweg uit de hand. De DMCGX80 biedt een groot aantal innovatieve functies, zoals 4K PHOTO waarbij je fotos in 4K resolutie tot wel 25 per seconde kan schieten! Daarnaast is er PostFocus waardoor je achteraf scherp kan stellen en een DUAL I.S.systeem (beeldstabilisator) over vijf assen.

Kenmerken van de Panasonic Lumix DMCGX80:
16megapixel systeemcamera
Live View zoeker
Zeer snelle autofocus
Kantelbaar touchscreen
WiFi
Gezichtsherkenning
5assige beeldstabilisatie
4K Full HD video
Achteraf scherpstellen
Creatieve effecten voor foto video
Time Lapse/Stop Motion modi
Geen LowPass filter

Uitstekende beeldkwaliteit
De LUMIX DMCGX80 heeft een 16megapixel Digital Live MOSsensor. Deze zorgt voor prachtig heldere en gedetailleerde opnames. Ook de nieuwe Venus Engine draagt bij aan de goede resultaten door kleuren indrukwekkend nauwkeurig weer te geven. De processor past de kleurtoon, verzadiging en lichtsterkte elk apart aan. Hierdoor spatten de levendige kleuren van het scherm en geven ze precies weer wat je voor ogen had toen hij op de ontspanknop drukte. De kwaliteit van de MOSsensor en de Venus Engine is zo goed dat dit de eerste LUMIX Gcamera is waarbij Panasonic geen Low Passfilter hoefde toe te passen.

Resolutie en ruis
De maximale resolutie is met ongeveer 10% verbeterd, wat resulteert in fotos en videos die nog helderder en indrukwekkender zijn. Verder zorgen de sensor en de processor er samen voor dat beelden helder en met een minimale hoeveelheid ruis worden weergegeven, zelfs bij weinig licht en een maximale ISOwaarde van 25600. Dit is ideaal voor het maken van opnames in bijvoorbeeld donkere restaurants en s avonds op straat. Omdat de processor het signaal snel uitleest en verwerkt, kan de camera prachtige 4Kvideobeelden vastleggen. Dit betekent dat men met de DMCGX80 alle facetten van het stadsleven in een vier keer hogere resolutie dan Full HD kan opnemen. De LUMIX DMCGX80 legt vloeiende, hoge resolutie 4Kvideobeelden vast in 3840 x 2160 bij 25p of 24p en Full HDvideos in 1920 x 1080 bij 50p.

4K Photo
Dankzij de 4Ktechnologie kan je ook profiteren van de innovatieve 4K PHOTOfunctie van Panasonic om onverwachte fotomomenten vast te leggen en nooit een moment te missen bij 30 fps. Afhankelijk van de situatie is er keuze uit drie exclusieve modi: 4K Burst, 4K Burst (Start/Stop) en 4K Preburst. Elke instelling stelt je in staat de mooiste frames uit de 4Kvideobeelden te selecteren en deze op te slaan als een jpegbestand van 8 megapixel. Dat is genoeg resolutie om in A3 formaat af te kunnen drukken. Bovendien beschikt de LUMIX DMCGX80 ook over een volledig nieuwe Light Compositionfunctie binnen de 4K PHOTOmodus. Dit houdt in dat de camera verschillende frames kan combineren tot n definitief beeld, waarbij bepaalde pixels op basis van hun helderheid worden geprioriteerd. Hierdoor kunnen indrukwekkende beelden worden vastgelegd van onderwerpen waarbij de hoeveelheid licht beperkt is en het contrast groot, zoals vuurwerk of een sterrenhemel.

Scherpe beelden vanuit de hand
De LUMIX DMCGX80 biedt een aantal functies waarmee onderweg haarscherpe beelden kunnen worden vastgelegd zonder statief. Ideaal als men tijdens een wandeling door de stad spontane fotos wil maken. Het nieuwe Dual I.S.systeem over 5 assen maakt gebruik van O.I.S. (optische beeldstabilisator 2 assen*) in de lens en B.I.S. (body beeldstabilisator 5 assen) in de body van de camera om het effect van trillende handen tegen te gaan. Het Dual I.S.systeem over 5 assen kan bij het vastleggen van fotos en videos worden gebruikt. Het is vooral handig als er een telelens op de camera is bevestigd, zoals de nieuwe LEICA DG VARIOELMAR, 100400 mm, f4.06.3lens, of als er opnames worden gemaakt met een lange sluitertijd bij weinig omgevingslicht. De LUMIX DMCGX80 is ook uitgerust met een splinternieuwe sluiterunit. Deze minimaliseert het geluid en de lichte trillingen die worden veroorzaakt door het indrukken van de ontspanknop. Je kan hierdoor de mechanische sluiter ontspannen in situaties waar je vroeger allen de elektronische sluiter konden gebruiken.
*Alleen lenzen van Panasonic

Een streetstijlcamera
Om de camera onderweg nog beter met n hand te kunnen vasthouden is de DMCGX80 voorzien van een dikke, solide grip. Met de knoppen op de voor en achterkant kunnen instellingen snel en gemakkelijk worden gewijzigd. Je kan bijvoorbeeld de witbalans aanpassen met een knop aan de voorkant, de ISOwaarde instellen met een knop op de achterkant en ook nog de sluitertijd kiezen. Dit is vooral handig als het licht steeds verandert en er tijdens het lopen subtiele veranderingen moeten worden aangebracht. De DMCGX80 heeft een LVF (Live View Finder) met een resolutie van 2.764.000 pixels en een kleurenweergave van circa 100%. De breedbeeld (16:9) LVF biedt een vergroting van circa 1,39x/0,7x (equivalent van 35mmcamera), een gezichtsveld van 100% en een oogsensor. Deze sensor stelt de Eye Sensor AF in werking en geeft het gekozen beeld scherp weer elke keer als je door de zoeker kijkt.
Ook via het 3inch grote statische touchscreen met een hoge resolutie van 1.040.000 pixels kunnen opnames worden gemaakt met tevens een beeldveld van circa 100%. Dit opklapbare scherm vergemakkelijkt het maken van opnames vanuit een lastige hoek aanzienlijk. Een hoek van 80 graden omhoog is ideaal bij
het maken van opnames vanaf straatniveau. Een hoek van 45 graden omlaag is bijvoorbeeld perfect als je de camera boven je hoofd houdt, zoals bij drukke muziekevenementen.

Voor en achteraf nauwkeurig scherpstellen
Het Contrast AFsysteem van de DMCGX80 is uitgerust met DFD (Depth From Defocus) technologie en is zowel bijzonder snel als zeer nauwkeurig. Digitale signalen worden bij max. 240 fps verstuurd van de lens naar de camera, waardoor er bij een snelheid van circa 0,07 seconden automatisch kan worden scherpgesteld. Met de nieuwe DSLM van Panasonic kan zelfs het meest spontane moment adembenemend scherp worden vastgelegd. De camera is tevens voorzien van de innovatieve functie Post Focus. Met deze functie kan het scherpstelgebied van het beeld worden aangepast, nádat de opname is gemaakt. Dit betekent dat de invalshoek van de foto compleet kan worden veranderd. Zo kan je kiezen welk gezicht in een drukke straat je scherp wil hebben, maar kan er ook meer warmte worden toegevoegd in de achtergrond van een closeup macroopname. De functie is gemakkelijk te bedienen: nadat er een foto is gemaakt in de Post Focusmodus kan je het touchscreen aanraken op het punt waarop moet worden scherpgesteld. Zo
kan elke gewenste opname worden opgeslagen.

Veel bewerkingsopties zonder computer
De LUMIX DMCGX80 is voorzien van veel nieuwe artistieke filters en functies waarmee in de camera creatieve effecten kunnen worden toegevoegd aan favoriete fotos en videos. De modus Creative Control biedt 22 filteropties. Daarnaast beschikt de camera over de nieuwe modus L.Monochrome. Zwartwitbeelden krijgen hiermee rijkere kleurschakeringen waardoor ze qua stijl lijken op een echte zwartwitfilm. Naast de filters kunnen videos in de LUMIX DMCGX80 worden bewerkt met de innovatieve functie 4K Live Cropping. Voor het maken van soepele meegetrokken opnames hoeft alleen de kijkhoek te worden ingesteld en is geen speciale apparatuur als een slede nodig. Als je wilt inzoomen, kan je instellen bij welk beeld hij wil eindigen. De camera zoomt vervolgens automatisch in van groothoek naar tele. Dankzij de digitale werking en omdat de lens niet fysiek beweegt, verloopt dit proces heel soepel en oogt het resultaat altijd professioneel.

WiFi
De LUMIX DMCGX80 is voorzien van WiFiconnectiviteit. De opnamemogelijkheden zijn daardoor ongekend en beelden kunnen snel en eenvoudig worden gedeeld. De camera kan gemakkelijk worden verbonden met een smartphone of tablet, zodat fotos en videoclips vrijwel direct op sociale media kunnen worden gedeeld. Ook is het mogelijk een mobiel toestel te gebruiken als afstandsbediening en daarmee instellingen zoals scherpstelling, diafragma, sluitertijd en ISOwaarde te wijzigen voordat de ontspanknop via de smartphone of tablet wordt ingedrukt.

  • € 549,00 Inclusief 21% btw

  • Product is op voorraad
  • Binnen 1-3 dagen verstuurd
  • Verzendkosten € 6,95
  • 100% kwaliteit